Destacats Notícies

Biòtica organitza la jornada “Legionel·la en una hora: tècnica SIM” a Sevilla

abr. 25, 2018 Espaitec

L’empresa Biótica Bioquímica Analítica especialitzada en el desenvolupament i comercialització de tècniques ràpides de detecció de microorganismes organitza el 13 de juny en el Parque Científico y Tecnológico Cartuja de Sevilla una jornada per a presentar la tècnica de separació inmunomagnètica (SIM), capaç de proporcionar resultats en el mateix dia de presa de mostra.

Aquesta tècnica desenvolupada per l’empresa castellonenca és una innovadora alternativa als mètodes de detecció tradicionals basats en cultiu, permetent esbrinar què bacteri i en quina quantitat apareix en una mostra en només una hora. La informació que arriba amb la seua tècnica permet l’anticipació i la presa de decisions ràpides i oportunes, tant rutinàries com en casos de brots.

La tècnica de separació inmunomagnètica (SIM) proporciona resultats en el mateix dia de presa de mostra, i la detecció del bacteri potencialment infectiva tal com es troba en el si de matrius complexes. Complementa amb valor preventiu a altres mètodes, com el cultiu o la PCR, i fins i tot pot aplicar-se a aquestes per a millorar la seua robustesa. Les tres tècniques són ja contemplades en la norma UNE100030:2017, reflex del consens tècnic i professional.

La jornada, dirigida a professionals del sector sanitari públic i privat té com a objectiu donar a conèixer en profunditat aquesta tècnica, el seu fonament, les seues característiques, les seues limitacions, les seues aplicacions, els casos d’estudi, les experiències d’uns altres, el seu context normatiu, i en suma, animar a participar en una innovació que obri les portes a una microbiologia socialment responsable.

L’esdeveniment té un preu de 121€ (IVA inclòs). Els interessats i interessades a assistir han de contactar amb Mireia Lázaro o Begoña Bedrina cridant al +34 964 108 131 o per correu electrònic a: info@biotica.es

Descarrega el programa de la jornada // Descarrega la fitxa d’inscripció